Champagne de Venoge

Cordon Bleu Brut

Blanc de Noirs

Pris: 602 kr  Artnr: 72419

Kraftfull och generös med toner av mogen gul frukt, rostade nötter och med en frisk välbalanserad syra.

Cordon Bleu Blanc de Noirs Brut är framställd av Pinot Noir (80%) och Meunier (20%) har doft av solmogna jordgubbar, hallon, nektariner samt hasselnötter och saltade mandlar. En medelfyllig champagne med små eleganta bubblor, en härlig rondör och toner av rostade hasselnötter i avslutet. Champagnen är en Brut med en dosage på 6,9 gr/liter.

Originalet för Blanc de Noirs

Champagne de Venoge blev 1988 det första stora huset som framställde och sålde en Blanc de Noirs mot kommersiell marknad. I deras Cordon Bleu Blanc de Noirs hittar vi sedan dess en perfekt blandning av blå druvor skördade i  ett femtontal av de mest prestigefulla byarna. Pinot Noir som är hämtade från områden kring Montage de Reims och Meunier som hämtas från Vallée de la Marne.

Producent  Champagne de Venoge

Druvor Pinot Noir 80%, Meunier 20%

Ursprung  Epernay, Champagne

Årgång  Non Vintage

Volym/alk halt  750 ml / 12% Vol

Dosage  Brut, 6,9 gr/liter

Degorgering  Löpande degorgering

Produktion 22.000 flaskor/år

Det anrika huset de Venoge exporterar idag sin champagne till över 40 länder till noga utvalda butiker, restauranger och importörer. Champagne de Venoge stoltserar även med en riktig skatt i sin imponerande vinkällare där det idag finns nära 20.000 årgångschampagner. De upprätthåller höga kvalitetsstandarder och använder endast den första pressningen, vilket  gör att de kan leverera toppkvalitet i de bästa årgångarna, låg dosage med långa lagringstider.

Wine Spectator
93 Points
James Suckling
93 Points