Champagne Griffon-Trichet

Grande Réserve 2016 Brut

Cuvée

Pris: 589 kr  Artnr: 73954

En fräsch årgångschampagne med tydliga toner av mogen citrusfrukt och inslag av brioche, lätt smörat rostat bröd och gula frukter som persika och aprikos.

Champagne Griffon-Trichet Grande Réserve 2016 Brut är framställd av 40% Pinot Noir, 40% Chardonnay och 20% Meunier som jäst på ståltankar. Detta skapar aromatiska friska dofter av citron och grapefrukt. Vinframställningen utförs med malolaktisk jäsning och lagras minst 36 månader på jästfällningen med minst 3 månaders vila efter degorgering.

Ett vin med en förbluffande fräschör.

Citruskaraktär i doften där citron och grape kompletteras av en rik frukt där stenfrukter dominerar. Smaken bjuder på plommon, persika och aprikos med fräschör och fin harmoniserande avslutning.

Producent  Champagne Griffon-Trichet

Druvor Pinot Noir 40%, Chardonnay 40%, Menuier 20%

Ursprung  Hermonville, Champagne

Årgång  2016

Volym/alk halt  750 ml / 12% Vol

Dosage  Brut, 7 gr/liter

Degorgering  2023

Produktion  1.500 flaskor/år

Champagne Griffon-Trichet är en odlare med tre generationers kvinnliga vinmakare. Deras spännande arbete resulterade i denna välutvecklade torra champagne från Massif de Saint-Thierry och Montagne de Reims. Idag arbetar vinmakaren Beatrice Chrétien och hennes dotter Claire (fjärde generationen) tillsammans och delar den stora passionen för champagne.