C h a m p a g n e
M a u r i c e G r u m i e r
Med champangen i blodet – utan snobberi!
Champagne Maurice Grumier ligger i Venteuil, nära Èpernay och är odlare sedan fyra generationer. 1928 skapade Armand Grumier husets första champagne och lämnade över facklan till sin son Maurice, när han 1945 kom tillbaka från kriget. Vinodlingarna består av 2 hektar och är till största delen Pinot Noir och Meunier.
Sedan 2006 har huset stort fokus på tunnor, material och terroir och arbetar fokuserat på att förfina och utveckla tillverkningsprocessen.
Champagne Maurice Grumier producerar 80 000 flaskor per år. Vinmakare är Fabien Grumier. Champagnen Maurice Grumier föddes ur den obevekliga passionen i en mycket lång familj av vinodlare i Venteuil; i Tolv generationer av gränslös kärlek till vingårdarna och vinet.
Nu för tiden fortsätter Fabien och Hélène att utveckla husets historia genom att förvalta och utveckla vingårdarna. De är starka förespråkare för sin terroir. De skapar champagner med kärlek och karaktärsstyrka.
Godsets yta: 8 hektar
Druvsorter: Chardonnay 20%, Pinot Noir 25%, Meunier 55%.
Antal tomter: 30 st
Antal vingårdar: 7 (Venteuil, Damery, Reuil, Dormans, Festigny, Nesle le Repons, Baslieux sous Chatillon)
Medelålder för vingårdarna: 25 år (den äldsta vingården planterades 1968).
Lagring i flaska: 4 år
Lager: (individuell reserv): 500 hektoliter (ett produktionsår).
Årlig produktion: 70 000 flaskor
Försäljning: 65% Frankrike, 35% Export