S a n t é

PPT_Peter_Foto_3
Champagnespecialist & årgångsnörd

P e t e r F r a n s s o n

Det är Peter som väljer ut vårt sortiment, har kontakt med ”våra” producenter och håller i vinprovningar. En äkta champagnenörd helt enkelt. Hans bakgrund inom militären genomsyrar även hans intresse för viner, struktur, ordning och omättlig kunskapstörst. Peter utvecklar ständigt sin kunskapsbank och är alltid ivrig på att dela med sig.

Peters favorit: Lilbert–Fils Grand Cru Magnum

”En perfekt syra och fräschör som målar champagnen i gula toner och lockar fram det allra bästa ur Chardonnay-druvan. I Magnumformatet kommer aromerna dessutom fram ännu tydligare och ger en rejäl stramning i käkpartiet. Jag dricker den till en perfekt bakad torskrygg med en välbalanserad citronsås. Mon dieu!”

Lagringsmästare & Inspiratör

P i e r r e G e w e r t h

Pierre lever för champagnen oavsett fest eller vardag. På ständig jakt efter guldkornen i champagnevärlden och bygger hela tiden vidare på sin privata vinsamling. Pierre slår gärna ett slag för Padel och älskar att kombinera dessa intressen på alla möjliga sätt. Pierre är företagets ansikte utåt och driver bolaget med järnhand, eftersom han är mästare på affärer, mingel, nätverksbyggande och framför allt säljare.

 

Pierres pärla: deVenoge Princes Blanc de Blancs

 

”En kunglig champagneupplevelse i lyxig förpackning. Med Princes BdB kan man aldrig gå fel, så är det bara. En elegant, välutvecklad och mineralrik champagne med vita blommor som svävar i munnen. Den imponerande flaskan river dessutom ner applåder vid vilken middagsbjudning som helst. Jag tycker om att servera den till eleganta skaldjursrätter med lite sting, som en ceviche på pilgrimsmussla. Prova och älska!”

 
PPT_Pierre_Foto_2
PPT_Tomas_Foto_2_9508
Hängiven champagnist & produkttestare

T o m a s R o x e n b a c k

Killen som aldrig tackar nej till ett glas i vänskapens tecken. Outtömlig törst för att prova nya spännande drycker – en egenskap som passar bra eftersom Tomas driver reklambyrå till vardags, med fokus på marknadsföring av alkohol och förpackningsdesign. Hans nyfödda entusiasm för champagnen passar väl tillhands när vi styr bolaget mot nya höjder.

 

Tomas go-to-champagne: Passion Brut by Perpétuelle

 

”En sanslöst prisvärd och välkomponerad Blanc de Noirs som bjuder på en snygg brödighet, inslag av Guldnougat kombinerat med det rödaste av Snövit-äpplen du kan tänka dig. Vi föll pladask när vi valde den och passionen lever i högsta grad. Jag bjuder alltid på den innan maten. Och under…. och efter också, faktiskt! Toppklass!