Champagne Griffon-Trichet

Harmony by Perpétuelle Brut

Cuvée

Pris: 420 kr  Artnr: 73611

En generös och smakfull champagne som bjuder på livligt fruktiga dofter av fräsch citrus och med inslag av brynt smör och rostade mandlar i smaken.

Harmony by Perpétuelle är en Premier Cru med Pinot Noir, Meunier och Chardonnay för ett vin i imponerande harmoni. Blenden är en mix av Meunier (49%) Pinot Noir (32%) och Chardonnay (19%). Vinet passar utmärkt som aperitif den charmör som det är. Druvblandningen gör det också till ett utmärkt matvin. Passar utmärkt till fågel, kanin eller varför inte en torskrygg.

En gudomlig champagne med generös frukt.

Doften bjuder på tydliga toner av mandelkaka och förnimmelser av citrusfrukter. Smaken är elegant med smöriga toner av rostad mandel. En toppenfin och välbalanserad cuvée med bra lagringspotential.

Producent  Champagne Griffon-Trichet

Druvor Meunier 49%, Pinot Noir 32%, Chardonnay 19% 

Ursprung  Hermonville, Champagne

Årgång  Non Vintage

Volym/alk halt  750 ml / 12% Vol

Dosage  Brut, 7 gr/liter

Degorgering  2023

Produktion  3.000 flaskor/år

Champagne Griffon-Trichet är en odlare med tre generationers kvinnliga vinmakare. Deras spännande arbete resulterade i denna välutvecklade torra champagne från Massif de Saint-Thierry och Montagne de Reims. Idag arbetar vinmakaren Beatrice Chrétien och hennes dotter Claire (fjärde generationen) tillsammans och delar den stora passionen för champagne.