C h a m p a g n e

G r i f f o n - T r i c h e t

Champagne är en konst som kräver tålamod och en ständig kontakt med naturen.

Champagne Griffon-Trichet är en hållbarhetscertifierad odlare belägen i Hermonville en knapp mil nordväst om Reims i Champagne och är en vinodlarfamilj sedan tre generationer tillbaka. En av sakerna som är unika med Griffon-Trichet är att de sedan starten använt sig av kvinnliga vinmakare. Idag arbetar vinmakaren Beatrice Chrétien och hennes dotter Claire (fjärde generationen) för att utveckla verksamheten och tillsammans skapa oförglömlig champagne. En passion de verkligen har i blodet.

 

”Vingården ligger i hjärtat av Champagne i Montagne de Reims och i Massif de Saint-Thierry. Just de två skilda terroirerna gör att vi kan odla både Meunier, Pinot Noir och Chardonnay vilket ger en bred aromatisk palett till våra egna champagner”, säger Beatrice Chrétien.

 

”Jag har det stora privilegiet att utöva det här prestigefyllda hantverket. Att skapa champagne är en konst som kräver tålamod och en ständig kontakt med naturen. En kunskap förmedlad från mina föräldrar och morföräldrar och som jag är stolt över att dela med min familj och våra kunder”, fortsätter Beatrice.

 

Griffon-Trichet har ett begränsat urval av champagne, endast 6 olika varianter produceras. Men det som framställs är verkligen ett prov på hantverksskicklighet av högsta klass.

Vårt sortiment av Griffon-Trichet

Champagne Griffon-Trichet

Harmony by Perpétuelle Brut

420 kr

Champagne Griffon-Trichet

Grande Réserve 2016 Brut

589 kr

Läs gärna mer om våra andra producenter.